Toba de casa

de mamaieelena in Mezel de casa, 27 Dec 2011 | 23317 vizualizari

 

Nu am fost sigura ca voi face toba deoarece nu am avut burta in care se face de regula toba si mi-am zis sa nu mai fac anul acesta,dar totusi nu am rezistat si cu multi ani in urma am facut aceeasi operatiune adica sa pun compozitia de toba intr-o punga de plastic ;deh asta este ne adaptam

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rinichi de porc
  • 1 limba
  • 1 ciolan nu prea mare
  • 1 ureche
  • soric 300 gr
  • 1 splina
  • 300 gr ficat
  • 1 capatana de usturoi
  • foi de dafin, piper boaba si pisat,
  • sare
  • 500 gr carne de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Am spalat si curatat toate organele de porc si carnea. Am pus apa la fiert si cand a clocotit am rasturnat-o peste ele intr-un lighean metalic si am acoperit pentru 15 minute.

Dupa aceea am pus in apa rece intr-o oala incapatoare tot ce era destinat tobei, dar mai putin limba pe care a trebuit sa o fierb separat deoarece trebuie curatata de pielita de deasupra. Am pus sare, am spumuit si am lasat la foc domol sa fiarba cu toate mirodeniile in oala pana s-au desfacut de pe os. Am lasat sa se raceasca putin le-am scos pe un platou ca sa le pot taia bucati nu prea mici.

Zeama care a ramas de la fierbere organelor de porc am scazut-o la jumatate, ca sa fie mai concentrata, deoarece urma sa pun totul in punga de plastic. Am potrivit de sare, piper, cimbru si usturoi pisat si am umplut punga cu compozitie. De fapt mi-au iesit 3 pungi ca nu puteam face prea groase tobele ca sa pot taia felii. Am si presat-o dand gauri deasupra ca sa iasa aerul din punga daca totusi a mai ramas pe undeva.

Seara era deja inchegata, deci se putea servi. Este f buna si asa.

Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

jolygina 1

07.01.2012, 10:47

yamy ce buna e

mamaieelena 1

07.01.2012, 20:36

grozava a fost ca si astazi i-am servit din ea ca am mai avut o bucatica mica

vickyduta 1

10.02.2012, 14:59

Hmmm ce as mai manca acum o bucata de toba si ceva sorici, minunat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Toba de casa pentru Craciun